Избрани Новини

Премахват изоставените коли в Благоевград

От 130 коли за близо 70 собствениците сами се погрижиха

От Общината в Благоевград започват принудително премахване на старите и излезли от регистрация автомобили, които в продължение на години стоят в междублоковите пространства, тротоари и улици на града, предаде БНТ. Около 130 изоставени коли са установени от началото на годината до момента. Те са маркирани с оранжев стикер, който предупреждава собствениците, че трябва да ги преместят в 3-месечен срок.

Общината е сключила договор с частна фирма, която репатрира старите автомобили и ги съхранява на специално обособена площадка за 14 дни. Ако през това време собствениците не ги потърсят, колите се разглобяват на част и те губят правата върху тях.

Кирил Манов, главен специалист „Общинска охрана”: "Оказа се, че превенцията е много успешна и от 130 на 70 собствениците сами си ги премахнаха."

Има автомобили, които са премахнати принудително от улиците на града, след като е изтекъл тримесечният предупредителен период. На наказателния паркинг собствениците сами са решили да разглобят колите на части, вместо да ги преместват в частен имот.

Любомир Дашев, управител на фирма за скрап: "Взели сме три коли, един бус и две леки коли,  собствениците си дойдоха и им се плати съответно."

Акцията по премахването на старите коли в Благоевград ще продължи, след като приключат абитуриентските балове в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов