Избрани Новини

Възстановяват в 17 часа днес движението край Мурсалево

Строително-ремонтните дейности на главен път Е-79 в района на селото са на финал

Строително-ремонтните дейности на главен път Е-79 в района на село Мурсалево са на финал. Те започнаха на 1 април и се очаква да приключат до края на май. Високоякостните мрежи вече са монтирани. С тях се укрепва скалния откос срещу падащи камъни.

Обезопасяването на пътния участък се наложи след голямото свлачище на 11 декември 2014 г. в резултат на поройните дъждове.  По експертни оценки обемът на свлечената скална маса е бил около 360 тона. Бедствието предизвика и тежък пътен инцидент, при който ТИП падна на жп релсите, а след това бе ударен от влак. Благодарение на адекватната реакция на машиниста близо 100 пътници бяха изведени невредими. Последва и пожар, които по-късно беше потушен от два противопожарни екипа.

В участъка бе изградена временно нова лента за движение, за да се осигури безопасно пътуване в двете посоки без изчакване. Заради укрепването на ската в района бе въведена временна организация на движението. Трафикът се осъществява в двете платна, като се ограничава в крайната лява лента. Проектът се изпълнява от „Мегаинвест-холд“ ЕООД.  Стойността на предвидените дейности е 571 хил. лв. без ДДС.

По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ движението на МПС през участъка ще бъде възстановено в 17:00 часа на 30 май, пише в."Вяра".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)