Избрани Новини

Студенти от ЮЗУ изнасят танцов спектакъл

Ще покажат какво са научили през изминалата година

Днес от 18:30 часа в зала „Яворов“ в Благоевград ще се проведе традиционният годишен концерт на студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева.

Концертът ще е разпределен в четири модула.

Първият ще включва постановки на студенти от първи курс, специалност „Съвременна хореография“. Те ще покажат танцови дуети с различна тематика, обединени от предварителното задание – всички те да са реализирани по музика от френски шансони.

Вторият модул е реализиран от студентите от втори курс, специалност "Съвременна хореография". Всеки от тях е поставил авторско танцово трио по испанска или италианска музика.

В третия модул се бъде представена дипломната работа на Лидия Томова-Чимева, студентка по специалност  „Хореографска режисура“ от класа на проф.д.изк. Анелия Янева. Дипломната работа „Спри, събуди се!“ е свързана с наболели за обществото ни проблеми – и по специално с наркоманиите. И как момиче от едно нормално семейство може да бъде подлъгано да тръгне по този път. В постановката участват първокурсници от специалност „Съвременна хореография“ и деца от танцов клуб „Блясък“, който Лидия Томова-Чимева ръководи успешно вече няколко години.

В антракта на представлението ще бъде показана и изложба, свързана с проблема с наркоманиите.

Четвъртият модул е цялостна танцова постановка по музика от италиански опери. Реализирана е от студентите и преподавателите от специалност „Съвременна хореография“ - проф.д.изк. Анелия Янева; Чан Тхе Чунг (премиерсолист на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Дуетен танц“ и „Сценична практика“); Надежда Здравкова (солистка на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Модерен танц“ към специалност „Съвременна хореография“).

Традиционно се очаква да се включат и ученици от Националното училище за танцови изкуства, София, студенти от Софийския университет „Климент Охридски“ и на танцьори от Funky beat – Дупница.

Чрез концерта студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще покажат танцовите си умения и нещата, които са научили през изминалата година.

Концертът е реализиран по проект на НИР към Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на община Благоевград.

Представените постановки ще бъдат играни и в два последователни спектакъла на ХI-тия Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол от 5 до 10 юли 2016, под патронажа на вицепрезидента г-жа Маргарита Попова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов