Избрани Новини

Първи юни ще се превърне в царство на децата в Симитли

Подготвена е пъстра програма за Международния ден на детето

Първи юни ще се превърне отново в царството на децата в Симитли. И тази година Община Симитли  е подготвила пъстра програма за Международния ден на детето. По традиция в  Симитли децата поемат управлението за 1 юни. В 9 часа сутринта в сряда  новият екип ще поеме ключа от общинска администрация и ще застъпи на първия си работен ден. След официалното представяне на детския парламент  в 9:30 часа на площад „Септември” ще настане същинското детско царство. Тази година отново площадът ще бъде арена на игрите и забавленията, а кака Поли и бате Бранко от Драматичен театър „Проф.Енчо Халачев” в Благоевград ще са водещи на празничната програма. В 11 часа, след веселбата на площада, ще бъде и голямото откриване на плувния басейн в  ОДЗ „Радост”, където кметът Апостолов и директорът на детското заведение Теменужка Матова ще прережат лентата на новото съоръжение. След откриването на плувния басейн, който ще радва всички деца от детските заведения в Симитли,  ОДЗ „Радост” ще се превърне в още по-привлекателно място за най- малките жители  на общината.
В детската градина е внедрена иновативна отоплителна система ведно с изградения закрит плувен басейн. На практика чрез иновативната система се използва топлината на минералната вода за отопление, а чрез термопомпена инсталация тип „земя-вода” се осигурява и охлаждането на помещенията през горещите месеци. В рамките на проект „Насърчаване употребата на нискотемпературни геотермални източници чрез разработката на насоки за оперативна експлоатация и предприемчиви решения за зелена енергия” беше направен  компонентен анализ, рапорт и оценка за ефективност на пилотните съоръжения, изградени за отопление на ОДЗ „Радост“ чрез използването на геотермалните източници.
Община Симитли е партньор по проекта заедно с Министерството на икономиката, енергетика и туризма, община Минерални бани от България и Децентрализираната администрация на Македония и Тракия, Солун, Университета „Аристотел”, Тракийския университет „Демокрит”, Областната администрация на Централна Македония, община Самотраки, община Топейрос. Общата стойност на проекта е 3 353 535.04 евро. Средствата, които се инвестираха в община Симитли, са в размер на 410 971.00 евро.
 
 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)