Избрани Новини

Обучение и работа в Германия предлага Бюро по труда-Благоевград

Срокът за подаване на документите е до 10 юни

Агенцията по заетостта набира кандидати за професионално дуално обучение в Германия. Срокът за подаване на документите е до 10 юни. Желаещите трябва да са младежи от 18 до 25 години, да искат да овладеят немски език и да придобият квалификация по различни професии. Проектът “Работата на моя живот” осигурява цялостна финансова подкрепа за одобрените кандидати.

В дуалното обучение могат да се включат младежи, които са завършили средното си образование или пък висше до степен бакалавър. Одобрените преминават през езиков курс по немски език в града, в който живеят.

Станислава Поповска - директор на Агенция по заетостта в Благоевград: "Допълнително се търсят 25 младежи, които да се обучават по това дуално обучение в Германия в сферата на строителството."

Периодът на обучение е 4 години.

Станислава Поповска - директор на Агенция по заетостта в Благоевград: "В рамките на този период те получават средства, с които си покриват разноските за храна, пътни. Поемат се естествено и разноските за самото обучението. Определени са средства за всичко това, което изброих, в размер на 815 евро."

От Регионалната служба по заетостта в Благоевград казаха, че интересът по този проект е голям, тъй като много от тези, които се обучават в Германия, намират и работа там. Други пък получават професионални умения и се реализират у нас.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов