Избрани Новини

Кюстендилци ще гледат Европейското на огромен екран в центъра

Излъчванията на двубоите от Евро 2016 ще са всеки петък, събота и неделя

Общината в Кюстендил осигурява излъчването на късните мачове от Европейското първенство по футбол- 2016 информира kmeta.bg. То се открива на 10 юни във Франция и ще продължи точно месец - до 10 юли, съобщиха от администраицята. Екранът, който ще се "опъне" на известния символ на града - Арката /отломък на събореното през 1981 год. градско читалище/, е с размери 8х6 м.

Излъчванията на двубоите от Евро 2016 ще са всеки петък, събота и неделя от 22 часа. В дните 25 юни (събота), 26 юни (неделя) и 27 юни (понеделник), когато на пл. "Велбъжд" и на парка пред общината ще върви ежегодният Празник на черешата, ще бъдат инсталирани LED стени на Арката. Тогава ще бъдат предавани на живо всички мачове - от 16 ч, 19 ч. и 22 ч.

Кюстендилци и гостите на града имаха възможност да наблюдават и Световното първенство по волейбол в зала "Арена Армеец" миналата година на екрана на "Арката". Там се предаваше и Мондиалът от Бразилия през 2014-та. Сега основен проблем по технологичното обезпечеване на излъчванията бил да се намери екран, защото навсякъде из страната общините, фирми, градове си поръчвали такова съоръжение.

Оказва се, че предлагането е по-малко от търсенето, коментираха организаторите. Общината няма да плати за жеста към футболните фенове, които ше се събират на амфитеатъра да гледат Евро-2016 на стената при Арката. Разходите се поемат от спонсори, казаха информирани.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)