Избрани Новини

Родолюбие ще преподават в детската творителница на "Ирин-Пирин"

Ще има пленер по рисуване, ще могат да сглобяват дървени пъзели, ще рисуват специални фигурки и гърненца

Много забавления, игри и уроци по родолюбие ще има за децата на събора на Югозапада "Ирин Пирин". Забавленията и познавателните занимания са организирани със специално внимание от основния организатор на събитието Фондация „Наследство в бъдещето“, чиято мисия е популяризирането и утвърждаването на българщината и приемствеността между поколенията.

В дните на събора (17,18 и 19 юни) на разложките поляни ще има Детска творителница. За малките посетители на събитието ще има пленер по рисуване, ще могат да сглобяват дървени пъзели, ще рисуват специални фигурки и гърненца.

Уроците по родолюбие ще са в единственото в страната читалище на колела „Бащино огнище“, което ще е гост на Събора. В музейната експозиция на читалището-автобус ще могат да се видят как са изглеждали българските войни през вековете, саби, пистолети и снимков материал. На специален щанд ще се предлага историческа и патриотична литература. Всеки ден от 10,30 и 16,30 часа пътуващото читалище ще организира на открито и специална интерактивна игра. Децата ще разпознават разположени върху огромна карта макети на забележителности от България и ще могат да чуят беседи за историята на нашата страна.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)