Избрани Новини

Лятна музейна школа отваря врати за децата в Благоевград

Тя е за деца на възраст между 6 и 13 години

В началото на месец юни всяка година Регионален исторически музей - Благоевград организира Лятна детска музейна школа за деца на възраст между 6 и 13 години. Тази година тя ще отвори врати днес от 10:30 часа във фоайето на музея. Вече традиционно наложилата се школа ще провежда занимания до 30 юни.

Лятната детска музейна школа включва разнообразни занимания с образователен характер. Програмата се осъществява от специалистите на музея и има за цел полезното и забавно прекарване на първите ваканционни дни на децата.

За първия ден на заниманията, 7 юни, екипът на РИМ – Благоевград е предвидил изключително забавен детски празник, който е безплатен.

Програмата е разработена на пакети, които са съобразени и свързани с учебния план в училищата и занималните. Всяка образователна програма към лятната школа е на символична цена от 2 лева за пакет, като са предвидени и отделни безплатни занимания и бонуси за всички петъчни занимания.

Чрез Лятната детска музейна школа Регионален исторически музей-Благоевград цели младите хора да се докоснат до снимки, документи и експонати от фондовете на музея, да усетят автентичната атмосфера на времето, да разиграят моменти и да пресъздадат исторически събития, като възпроизвеждат действията на действителни личности.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)