Избрани Новини

Кукери от Симитли се снимаха във филм със Станка Златева

Във филма участват също Йордан Йовчев, Петър Стойчев и Николай Бухалов

Петима кукери от Симитли се снимаха във филма "България в четири сезона“. Филмът разказва историята на 6-годишно българско момче, което минава през различни приключения, обикаляйки българските земи от миналото и настоящето. По пътя си то е изправено пред много перипетии, но легендарни български личности му помагат да преодолее страха и да повярва в себе си и в силата на своя дух“ – разказват от екипа на "България в четири сезона”.
Зрителите ще могат да видят най-различни традиции и обичаи, свързани с България – кукери от Симитли и Широка Лъка, в която сцена участваха и прекрасните кукери на Симитли. Братята Кристиян и Станислав Качулски, бащата Стоян  Стоянов и синът Кристиян Стоянов и най- малкият кукер, взел участие във филма, Александър Митов, пренесоха всички в продукцията "Симитлия древната земя на кукерите” и показаха какво могат симитличани.
Във филма още ще се видят гладиаторски борби на римския стадион в Пловдив, нестинари в село Българи, пресъздадени битки от Руско-турската война от 1877-1878 г., както и много други интересни събития от историята и културата на България.
Но това, което прави филма уникален, е появата на много известни български спортисти, които са настоящи или бивши световни и олимпийски шампиони. Всеки от тях е изправен пред определено предизвикателство, което преодолява по време на филма и така показва силата на българския и като цяло на човешкия дух. Някои от тях са Йордан Йовчев, Петър Стойчев, Николай Бухалов, Станка Златева.
Освен на български, филмът ще бъде преведен на английски, испански, мандарин, японски, руски и немски. В зависимост от бюджета е възможно да се преведе и на италиански. Една от целите на филма е да достигне до колкото се може повече хора от цял свят, затова и са избрани едни от най-говоримите езици по света. Очаква филмът да бъде приключен през тази есен, като ще се разпространява през социалните мрежи YouTube и Facebook.
Филмът "България в четири сезона" представя един интересен поглед върху природата и традициите на България. Идеята е във времето, когато технологиите заемат голяма част от ежедневието ни, да не забравяме да изграждаме истински човешки взаимоотношения. Целта на филма е именно да подбуди хората към създаване на емоции и спомени, след като се докоснат до красотата на родината ни. А музиката, културата и спорта се обединяват, за да го направят уникален.
Българският актьор и режисьор Стефан Апостолов, който от осем години учи и работи в САЩ, се е захванал с амбициозната задача да направи филм, показващ силата на човешкия дух през призмата на българските култура и традиции. 
"На сърце винаги са ми били родината, народната музика, народните танци, приятелите, семейството, историята. Този филм е най-малкото нещо, което мога да направя за страната си – да се опитам да покажа на целия свят нашето наследство и богатата ни история, природата и всичко свързано с България, което винаги ми е било скъпо", казва Стефан Апостолов.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)