Избрани Новини

В Кюстендил ще слушат музика "От Ню Орлиънс до Кюстендил"

Животът

08-06-2016, 10:03

Снимка:

kultura-kn.info

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изложба графика в Кюстендил откри Валери Василев

Концертът е днес от 19 часа

Днес от 19 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров- Майстора" жители и гости на град Кюстендил ще могат да се насладят на концерт на Ейми Пфриммер – сопран и Светослав Лазаров – пиано. Те ще представят произведения от Ейми Бийч, Ленард Бърстейн, Карлайл Флойд, Емест Чарлз, Рудолф Фримл, Зигмунт Ромберг, Виктор Херберг, Коул Портър и Парашкев Хаджиев.

Ейми Пфриммер – сопран, е от САЩ и е с богат и разнообразен репертоар, включващ роли от оперни и оперетни заглавия, кантатно-ораториални творби, мюзикъли. Гостува на сцените на оперните театри в Монреал и Ню Орлиънс, Гранд Опера в Балтимор, пее със симфониетите на Илинойс и Санта Барбара и др.

Ейми Пфриммер има магистърска степен по музика от университета Лойола в Ню Орлиънс и бакалавърска степен по музика от щатския университет на Луизиана. От 2012 г. е професор по пеене в Тулейнския университет.

Светослав Лазаров завършва пиано в ДМА „Проф. Панчо Владигеров” при проф. Атанас Куртев и дирижиране в НБУ при Маестро Игор Богданов и Деян Павлов. Отраснал е в семейството на композитора Парашкев Хаджиев и оперната прима Людмила Хаджиева, възпитан в духа и творческата атмосфера на този дом. Наследник е на традициите, завещани от поколението, което е оставило златни страници в българската музикална школа.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов