Избрани Новини

Човекът – Амфибия от Сандански ще атакува Гинес

Ще гони рекорд за най-дълго преплувано разстояние с вързани ръце и крака в басейн с олимпийски размери

Човекът-амфибия Яне Петков потърси помощ от община Петрич да му съдействат да направи опит за рекорд на Гинес в басейна на комплекс в петричкото село Чучулигово, пише struma.com. Яне Петков е роден през август 1954 г. Бивш състезател по плуване, който всеки ден продължава със спортните си занимания. Всеки ден бившият спортист изминава 2100 метра под вода, като си поема въздух само в началото и в края на дължината на басейна.

Яне Петков е известен с прякора Амфибията. Той преплува язовир Кърджали, но в чувал със завързани ръце и крака през 2009г. „Направих го, за да докажа, че Бог е вложил в човека невероятна енергия“, сподели той.

62-годишният санданчанин обяви, че възнамерява да атакува рекорд на „Гинес” за най-дълго преплувано разстояние с вързани ръце и крака в басейн с олимпийски размери. Той вече има няколко опита зад гърба си, като преди 2, 5 години успя да преплува в чувал над 2 км в Охридското езеро, с вързани ръце и крака е преборвал с успех водите на язовирите „Кърджали” и „Дяково”, има регистрирани 2, 5 км под вода в басейн.

Амбициозният 62-годишен мъж е решил да поставя още нови рекорди. Мечтае да преплува друго езеро в Европа, отново вързан в чувал.

За своите успехи Амфибията разкрива, че не само отличната спортна форма и силните бели дробове са му помогнали да се справя с предизвикателствата. Тук е важна и самата мисъл, която насочена в правилната посока, помага на човек да се справя с различни ситуации. Например Амфибията цял месец е насочвал мисълта си към плуването, преди да се пребори с водите на язовир Кърджали. В този ден е поставен и още един рекорд – Амфибията скочил в язовира с хемоглобин 96. Това означава, че човек е в полусънно състояние. Ако някой от лекарите е знаел, въобще нямало да му разрешат да плува. Хемоглобин в такава норма довежда до бърза умора. А медицината все още няма обяснение на какво се дължи този феномен.

Яне Петков – Амфибията разказва и още интересни факти. Не обръща внимание дали се е нахранил или не.

Към неговото занимание проявяват интерес много хора, заемащи важни постове. Амфибията е последовател на Учителя Петър Дънов.

"Ако това го беше направил някой йога, едва ли щеше да ни впечатли толкова. Но нетрадиционните успехи на българите винаги са особено интересни."- сподели той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)