Избрани Новини

ЮЗУ с четири награди от Българската филмова академия

Филмът "Синът" спечели отличието за най-добър късометражен филм

Преподаватели и възпитаници на катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" към Югозападния университет "Неофит Рилски" бяха отличени на церемония по връчването на наградите на Българската филмова академия.

Филмът "Синът" спечели отличието за най-добър късометражен филм, с режисьор Христо Симеонов. Симеонов е завършил бакалавърска и магистърска степен по Филмова и телевизионна режисура в класа на доц. Костадин Бонев. В момента се обучава за придобиване на образователна и научна степен "доктор" по докторска програма " Кинознание, киноизкуство и телевизия". Преподавателят по филмова и телевизионна режисура в ЮЗУ "Неофит Рилски" доц. Бонев и Магделена Илиева, възпитаник на ЮЗУ и Нюйоркския филмов университет, получиха наградата като продуценти на филма.

Отличието за сценарист на документалния филм "Васил Гендов - мит и реалност" спечели проф. д-р Александър Грозев, преподавател по История на киното и телевизията. Проф. д-р Грозев бе награден и в категорията Книга - филмова теория, история и критика с "Киното в България - част II (1956 - 1969)".

Тези награди са поредно признание за уменията на преподавателите и добрата подготовка на  възпитаниците на Югозападния университет "Неофит Рилски".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов