Избрани Новини

Благоевград спечели средства за експертна помощ по инвестиционната си програма

Размерът на одобрените финансови средства по проекта са 235 676,62 лева

Община Благоевград спечели проект с наименование "Техническа помощ за реализацията на Инвестиционната програма на Община Благоевград” по бюджетна линия BG16RFOP001-8.001-0019, процедура № BG16RFOP001-8.001 „Бюджетна линия за 39 общини – бенефициенти по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020”.

Проектът цели да осигури ефективно и ефикасно изпълнение на заложените проекти по Инвестиционната програма от Приоритетна ос 1 на ОПРР 2014-2020 г. С проекта се осигуряват средства за обезпечаване на разходите, необходими за изпълнение на функциите на Междинното звено- външни за Междинното звено оценители, за експертна оценка на проектите, както и за обезпечаване на разходите за външен финансов одит и дейностите по публичност и информация по проекта.

С одобряването на проекта се осигурява безвъзмездно финансиране със средства от Европейския съюз за работата на Междинното звено и Община Благоевград няма да изразходва финансови средства от общинския бюджет.

Размерът на одобрените финансови средства по проекта са 235 676,62 лв. и обхваща дейността на Междинното звено по оценка на подадените от Община Благоевград проекти до месец  декември 2019 г.

Одобреният проект е поредната стъпка на ръководството на община Благоевград за осигуряване на външно, безвъзмездно финансиране от програмите на Европейския съюз.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов