Избрани Новини

Журналистката Елеонора Тахова се срещна с ученици от град Сандански

Срещата е част от инициативата "Журналисти в училище"

На 9 юни 2016 г. в Първо основно училище „Св. Климент Охридски“ гр. Сандански гостува журналистът в Радио Благоевград Елеонора Тахова, носител на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ за 2015-а година. Срещата й с възпитаници на 1 ОУ е част от инициативата "Журналисти в училище", организирана от фондация „Валя Крушкина”, с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”. Проявата е в памет на достойната българска журналистка Валя Крушкина.

Пред учениците от пети и седми клас Елеонора Тахова говори за ролята на медиите в обществото, за мисията и отговорността им и за личния си избор на професия. Срещата премина в непринудена обстановка, с много различни въпроси, които й зададоха будните младежи. Те се интересуваха от това кой и как може да стане журналист, какви качества трябва да притежава един журналист, трудностите, с които се сблъскват журналистите в ежедневието си и предизвикателствата за правене на качествена и обективна журналистика.

По време на срещата учениците взеха и първите си уроци за това как се прави интервю, а някои успяха да влязат и в ролята на журналисти.

„Журналисти в училище“ е среща, на която учениците питат, а журналистите отговарят. „Какво е да си журналист в България?“, „Кой гарантира обективността на медиите у нас?“, „Как се става журналист?“, „Какво е разследваща журналистика?“ и още много други въпроси, вълнуващи подрастващите.

Инициативата се реализира за трета поредна година и цели да провокира интереса на учениците към журналистическата професия, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да популяризира гражданската журналистика, която защитава правата и интересите на хората.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)