Избрани Новини

Атрактивен велопоход за ученици стартира в Дупница

Организират го ротарианците от града

Ротари клуб Дупница и Ротаракт клуб Дупница организират велопоход за учениците от IV до VIII клас от община Дупница, съобщи zadupnitsa.com. Походът ще се проведе днес, 12 юни (неделя), като тръгването ще бъде от пл. "Свобода". Записването започва в 8:30 часа, след което се тръгва по маршрут Дупница – с. Блажиево и обратно. Взети са всички необходими мерки за безопасност на децата. Осигурен е полицейски ескорт, екип на Бърза помощ, напитки и храна, както и награди за всички. Участниците трябва да имат свои собствени велосипеди и каски, а по време на почивките ще има образователни разкази за историята на посетените места.

Предишният проект на Ротари клуб Дупница бе насочен към здравето на децата и по-конкретно измерване на нивата на кръвната захар. В него се включиха повече от 4000 души от община Дупница, като изследвания за диабет бяха извършени във всички училища.

През миналата 2015 година Ротари клуб-Дупница проведе две инициативи под мотото "Спорт и здраве за децата“. Във велопохода се включиха над 50 деца, които успешно преодоляха трасето – Дупница – Яхиново – Червен брег – Крайници и обратно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов