Избрани Новини

Благоевград бе домакин на делегация от Южна Корея (снимки)

Мисия

12-06-2016, 15:00

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заместник-министър Асен Марков посрещна студенти и ученици от Южна Корея

Ансамбъл "Пиринска китка" поздрави гостите с танцов спектакъл

Община Благоевград и Регионален исторически музей посрещнаха официална делегация от Южна Корея. Девет младежи и представители на Министерството на младежта и равенството между половете- Корея и Министерството на младежта и спорта- България се запознаха с културните забележителности и история на Благоевград. Те бяха посрещнати в Регионален исторически музей с български народни песни и танци в изпълнение на децата от ансамбъл „Пиринска китка“ към Обединен детски комплекс.

От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, началник-отдел „Образование“ Симона Митова поздрави делегацията и им разказа за историята на Благоевград и политиката на Община Благоевград в подкрепа на развитието на младежта и спорта в града.

"За мен е чест от името на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов да ви приветствам в Благоевград, който е един от най- младите градове в България. Тук има два университета, детски и учебни заведения, за които общинското ръководство полага грижи, чрез които да осигури добри условия и база за развитие на младите хора и тяхното образование“, каза Симона Митова. Тя връчи на делегацията от Сеул значки с надпис „Аз обичам Благоевград“, които те веднага си закачиха. Гостите имаха възможност да опитат от прочутия орехов ликьор, характерен за Пиринския край.

Уредниците от Регионален исторически музей д-р Кирил Алексиев и Ани Данчовска запознаха делегацията с изложби, включващи характерни за Югозападна България бит, традиции, култура, обичаи в облеклото, накитите, музикални български инструменти и им разказаха за историята на Благоевград. Гостите бяха впечатлени от детския кът в музея, където си направиха много снимки за спомен.

Делегацията бе запознаха и със стария квартал на Благоевград – „Вароша“, църквата „Въведение Богородично“ и къщата на Георги Измирлиев- Македончето. Младежите, които са на обмен в България, харесаха изключително много Благоевград, обещаха да разкажат за града и да се върнат отново.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов