Избрани Новини

Представят книгата "Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.)"

Автор на книгата е доц. д-р Йордан Величков

Книгата "Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) - Равносметката на едно провалено столетие" ще бъде представена днес от 17:00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей. Ревюто на книгата ще бъде направено от Димитър Тюлеков, член на Македонския научен институт и преподавател в Правно-историческия факултет на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Автор на книгата е доц. д-р Йордан Величков. Завършил е право, специализирал е дипломация в Москва и Лондон. Бил е на дипломатическа работа в Югославия, САЩ и Канада, депутат в 40-ото НС. От 1995 г. доц. д-р Величков е преподавател по международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград и в СУ „Св. Климент Охридски“. Написал е няколко монографии и стотици статии. Едни от най-известните му книги са „Погребаните идеали“, „Американската външна политика 1990-2005“.

"Векът на престъпните безумия ( 1912-2012 г.) - Равносметката на едно провалено столетие" е четиво за исторически политологични изследвания. С тази книга авторът Величков ни връща към драматичните години и трагични събития, сполетели България през последното столетие. Това е преди всичко повод за задълбочени размисли, анализи, равносметка и сериозни изводи за бъдещето.

Организатори на събитието са Регионален исторически музей, Община Благоевград ,МНИ – Филиал и Правно-исторически факултет при ЮЗУ "Н. Рилски".

 

 

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)