Избрани Новини

Напрегнати часове преди началото на фестивала "Франкофоли"

Френският дух се усеща на много места в Благоевград

Часове преди началото на фестивала „Франкофоли”, Благоевград е обхванат от трескаво очакване. Френският дух се усеща на много места в града. Сцената е готова да посрещне едни от най-големите звезди на световния музикален подиум.

По сцената на „Франкофоли” се работи почти денонощно, предаде БНТ. От няколко дни и френският екип е тук. Организаторите обещават грандиозно шоу. Целият площад ще бъде перфектно озвучен, за светлинните ефекти са монтирани повече от 250 лампи, прожектори и лазери.

Десислава Бинева: „Подготовката въобще на всички концерти е, бих казала, много грандиозна. Най-тежък е райдърът на ZAZ, техническият райдър, което означава техническите изисквания, които трябва да бъдат уплътнени и подсигурени, за да може да се случи концертът”.

Едни от най-популярните музиканти по света GIPSY KINGS вече пристигнаха в Благоевград. За българската публика те ще изпеят както големите си хитове и класики, така и няколко нови парчета, издават организаторите. А феновете ги очакват с нетърпение.

Теодора: „GIPSY KINGS са доста като музика и като всичко са просто страст”.

Любомир: "Коя е звездата, която най-нетърпеливо чакам? ZAZ и GIPSY KINGS също".

Френският дух вече се усеща на много места в града, това е едно от кътчетата, където жителите и гостите на Благоевград ще могат да се докоснат до френската култура.

Лидия Манасиева: "Има доста туристи, доста французи, англичани и доста хора, които са дошли".

Десетки хора вече си направиха снимка за спомен пред голямо пано на Айфеловата кула. В събота и неделя в градината до операта ще има специални френски ателиета.

Силвия Будева: "Главно ще са занимавки за децата, ще правят разни неща".

Благоевград е готов да посрещне хилядите си гости, входът за концертите е свободен, а мерките за сигурност са засилени.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)