Избрани Новини

Остават часове до старта на "Francofolies.Благоевград" (снимки)

Мисия

17-06-2016, 17:05

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Gipsy Kings откриват Francofolies в Благоевград

Всички хотели са пълни заради "FRANCOFOLIES" в Благоевград

Кметът Камбитов: Нареждаме се сред градовете, станали сцена на световно ниво

Броени часове преди старата на едно от най-големите музикални събития- „Francofolies.Благоевград“, кметът д-р Атанас Камбитов, президентът на фестивала Жерар Пон, директорът на фестивала Фредерик Шарпайл и легендарните Джипси Кингс дадоха съвместна пресконференция в зала „22 септември“. Всички те изразиха удовлетворението и радостта си от факта, че едно от най-мащабните музикални събития ще събере десетки хиляди хора на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. В рамките на два дни областният град ще се превърне в основен музикален център на световно ниво. На благоевградска сцена ще излязат изпълнители като Джипси Кингс, FEFE, NOUVELE VAGUE, ZAZ.

По време на пресконференцията кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че тази вечер на площада в града се очакват над 15 000 души публика.

"Искам да поздравя с добре дошли Джипси Кингс. Това, което искахме да направим, го постигнахме. Благоевград стана сцена на изпълнители като Джипси Кингс, ЗАЗ, Патриси Каас, Патрик Брюел. Нареждаме се сред всички онези гардове, които са били сцена на спектаклите на световно известни имена. Понякога е хубаво човек да е виновник, не винаги е виновник в лошия смисъл. Това е второ издание след повече от 20 години прекъсване. Звучи много леко и много лесно, но не е така. Много усилия бяха положени за да възстановим фестивала „Франкофоли“ и действително единственото чувство за нас в момента е удовлетворение. Тук е мястото да благодаря на Жерар Пон, на Фредерик Шарпайл, на всички наши партньори от Франция за помощта и разбирането. Видимата страна е едната част, но усилията и подготовката са нещата, които не се виждат. Ако не бяха френските ни партньори, този фестивал нямаше да се случи“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той покани жители и гости на Благоевград на грандиозното музикално събитие, което ще бъде  в рамките на два дни на площад "Георги Измирлиев".

Президентът и директорът на музикалното събитие  изразиха надежда, че фестивалът ще продължи със същия успех в годините напред.  

"Много сме щастливи, че отново сме в Благоевград. Това е доказателство, че първото издание е било успешно. Другото доказателство е, че интересът от страна на медиите е значително по-голям. Много сме горди, че харесвате френските песни. Много сме горди също, че можем да чуем френската музика на главния площад в Благоевград. Благодарим на Джипси Кингс, че са заедно с нас – горди сме, че едни от най-големите имена във Франция са тук при нас. Надявам се, че след 10 години в Благоевград ще имаме пет сцени. Каза Жерар Пон. Той благодари на всички, които участват в подготовката за фестивала и в частност на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Очаква се тази вечер Джписи Кингс да изпълнят много от златните си хитове, заедно с това те ще представят и съвсем нови продукции.

"Били сме в България и друг път, много обичаме да се завръщаме тук. В Благоевград пристигат имена като Патрисиа Каас, Патрик Брюел. За нас е изключително важно, че въвеждаме нашата франкофонска култура“, споделиха изпълнителите от Джипси Кингс.

Те изразиха възхищението си от българската музика и признаха, че въпреки, че не разбират думите, я усещат със сърцето.

Артистите от Джипси Кингс коментираха и факта, че в Благоевград няма свободни места в хотелската база от месеци насам.

"Това показва, че хората проявяват интерес към нас, към нашата музика, към творчеството на останалите изпълнители и че хората желаят наистина да дойдат довечера и да празнуваме всички заедно“, казаха още изпълнителите от Джипси Кингс.

Специално за фестивала в Благоевград пристигнаха гости от цял свят. Освен френските звезди, в рамките на втората фестивална вечер публиката ще може да чуе и едни от най-популярните гласове в България, по време на годишните музикални награди на БГ радио. Четвъртата класирала се на „Евровизия“ Поли Генова ще излезе с оригиналния си светещ сценичен костюм. За публиката ще пеят още  Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Steven Achikor.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов