Избрани Новини

Благоевград си има френска уличка (снимки)

Мисия

17-06-2016, 18:05

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Gipsy Kings откриват Francofolies в Благоевград

Остават часове до старта на "Francofolies.Благоевград" (снимки)

Всеки жител и гост на Благоевград ще може да стане част от културата на Франция

Френска уличка бе създадена в Благоевград в навечерието на едно от най-мащабните музикални събития- "Francofolies.Благоевград". Тя ще пресъздава символите, с които всеки свързва красотата на Франция- талантливите художници, малките кътни ателиета, цветята, а пред Мол – Ларго бе позиционирана и Айфеловата кула. Всеки жител и гост на Благоевград ще може да стане част от културата на Франция и да се зареди за предстоящото събитие. Площад „Македония“ паралелно ще бъде изпъстрен с ателиета, които носят усещането за романтика от Франция.

До началото на „Франкофоли“ в Благоевград остават броени часове. Събитието на годината обещава да бъде грандиозно, а музикалното предизвикателство към почитатели на френското звучене започва от 20.00 часа на 17 юни,петък, на площад „Георги Измирлиев“.

Пръв на сцената излиза Fefe, за да подгрее публиката за предстоящото огнено – танцово вдъхновение –Gipsy Kings. Емоциите ще продължат с DJ парти, което ще бъде преход към втория ден от “Frankofolies. Благоевград“.

На 18 юни, събота, емоциите в Благоевград продължават да се покачват. Едно изключително музикално преливане на френска и българска музика очаква меломаните. От 19.00 часа първи на сцената ще излязат едни от най-обичаните съвременни френски музиканти, добре познати в България Nouvelle vague /Нувел ваг/. Те пристигат с двете си вокалистки Лизет Алие и Мелани Пейн, които ще изпълнят френски и английски кавъри на любими парчета.  След това на сцената излиза Изабел Жефроа, по-известна като Заз. Феновете ще могат да чуят разбира се и една от най- популярните й и обичани песни „Je veux“.

Това обаче съвсем няма да бъде финал на фестивала, а начало на едно от най- очакваните музикални събития в България- връчването на наградите на БГ радио. В Благоевград, на площад „Георги Измирлиев“ ще пеят Графа, Криско, Рафи, Михаела Маринова, Невена Пейкова, Steven Achikor, a Поли Генова ще изпълни хита на Евровизия 2016 „If love was crime”, облечена в оригиналния си сценичен костюм от събитието. За първи път на публиката ще бъдат представени и пет съвсем нови проекта на Pavell & Venci Venc’, Лора Караджова и Бобо, Михаела Филева и Искрен Тончев - Iskrata, Дарина Йотова – DARA, VenZi, Ники Бакалов и Виктория Георгиева. На сцената ще излезе и легендарната рок група ТАНГРА, след 30 години, отново със Стенли. Сред изненадите на вечерта са и изпълнения на PENDARA ETHNO PROJECT, заедно с емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)