Избрани Новини

Белица иска земята в Семково да стане общинска

Мисия Разлог

19-06-2016, 19:00

Снимка:

www.yoga-amrita.org

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

С велосипед или с кон от язовир Белмекен до Семково

Семково- курорт от национално значение

Иска да възроди славата на курорта в Рила планина

Община Белица иска да възроди славата на курорта Семково в Рила планина, заради което ще иска от държавата земята да стане общинска, информира в."Труд".

Кметът Радослав Ревански е планирал разговори със земеделското министерство в тази посока и ще предложи замяна гори срещу гори. Общината иска собствеността, за да може да се възползва от европейските програми и да възроди курорта.

„Природата ни е дала много, но е необходимо и ние да се постараем да развием туризма. Но без помощта на държавата няма как да се справим”, твърди кметът Радослав Ревански. Проблемът е, че земята в курортната местност не е общинска. Това спъва местната власт да кандидатства с проекти и да развива курорта, за да привлича повече туристи от страната и чужбина. „Тази седмица отивам с делегация в земеделското министерство, за да търсим решение на този проблем. Единият начин е държавата да ни дари тази земя. Другият е да направим заменка – гори срещу гори. Това е ключът към напредъка на туризма в целия район, казва кметът. Районът е известен като най-бедният в региона, там безработицата е 80% и туризмът е спасителен изход. Разчита се в този сектор хората да бъдат наети и да се вдигне стандартът на живот.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)