Избрани Новини

Кметът Камбитов даде курбан за здраве на благоевградчани

Стотици се събраха при 33-метровия кръст над града

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов даде курбан за здраве и благоденствие на всички жители на Благоевград. Стотици хора се събраха в местността „Зайова поляна“ при 33-метровия кръст над Благоевград. Тази година общо 16 агнета бяха дадени курбан. Благоевградският свещеник отец Андон Шавулев отслужи водосвет за здраве и благоденствие и предаде на кмета Камбитов благословия от името на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. „Нека да изразя благодарността от страна на църквата, аз съм сигурен, че и народът е благодарен. Бъдете здрави и продължавайте да работите преди всичко за народа, да служите на нашата родина“, каза при водосвета отец Шавулев.

След като бяха поръсени за здраве, кметът Камбитов честити празника на хората и им пожела здраве. “Днес отбелязваме деня на Свети Дух. Нека се помолим за здраве.  Нека Бог да пази вас  и вашите семейства! Бог да пази Благоевград! Днес трябва да си спомним и да се преклоним и пред паметта на дядо Натанаил, който освети 33-метровия кръст, след като беше изграден“, каза в част от словото си д-р Камбитов  пред присъстващите на курбана.

Да уважат инициативата в мемориалния комплекс „Памет и вяра“ дойдоха народният представител Йордан Андонов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете инж. Янко Янков, Иво Николов и Христина Шопова, кметове на села и наместници по места, представители на различни институции в Благоевград и граждани.  За удобството на хората от Община Благоевград бе осигурен и безплатен транспорт, който извозваше от Младежкия дом до Кръста и обратно .



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов