Избрани Новини

Радио Благоевград открива ново арт пространство

Започва с експозиция на морска тематика на Радио Варна

На 21 юни в 1.34 часа настъпва астрономическото лято, затова в първия му ден  Радио Благоевград ще ознаменува настъпването му с експозиция на морска тематика, с която ще се открие ново арт пространство за изложби, съобщиха от медията. 

С фотоизложбата  „Тол Шипс - Исторически морета’ 2010” Радио Варна гостува на Радио Благоевград. Екипът на Радио Варна организира фотоизложбата през месец април 2014 г. като част от събитията, посветени на престижната мeждународна регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta.  Тази година Варна отново ще е домакин на най-голямото и престижно морско събитие - SCF Black Sea Tall Ships Regatta. Морската надпревара ще се проведе от 1 до 4 октомври 2016 г.  Тази невероятна морска атракция обогатява пейзажа в туристическата палитра от събития във Варна и ще разнообрази престоя на туристите, които са решили да организират своята почивка в морската столица на България в края на летния сезон. Всички кораби ще бъдат отворени за безплатно посещение на граждани и гости на града. През централната част на Варна ще премине парад на екипажите, а на 3 октомври е парадът на ветрилата, в който участващите кораби ще преминат в близост до варненския бряг, за да покажат величието и красотата си.

В експозицията, експонирана в Радио Благоевград, могат да се видят снимките на известни варненски фотографи, които през 2010  година са успели да уловят магията на ветроходната регата. 

С откриването на тази изложба Радио Благоевград ще пререже лентата и на още едно пространство за културни събития в сградата на медията – Червеният арт салон.

Събитието е отворено за публика, дрескодът е тематичен - шапка или слънчеви очила. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)