Избрани Новини

Курбан, веселба и заря за празника на евросело Черниче

Богата фолклорна програма бе големият подарък за жителите и гостите

Стотици жители, приятели и гости на Черниче  изпълниха площада за празника на селото. По традиция в деня на Свети Дух, по църковния календар, Черниче празнува. С курбан за здраве и с пъстра музикална програма евроселото отбеляза своя празник.
Рано сутринта бе отслужен празничен водосвет в двора на църквата „Св. Георги Победоносец”, а по обяд  в парка на селото бе раздаден и курбан за здраве.
Вечерта децата от детската градина в селото откриха празничната програма с музика, песни и танци. Талантливите малчугани развълнуваха всички присъстващи. Програмата продължи с изпълнения  на ученици от Национална Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий”. Снежина Андреева и Софи Илиева накараха всички гости да се хванат на дълго хоро на площада. Богатата фолклорна програма бе голям подарък за жители и гости, които не спираха да играят кръшни хора. Оркестър „Идоли” продължи празничната програма до малките часове на нощта.
15-минутна заря освети небето над Черниче малко преди края на празничната програма. Градоначалникът на Община Симитли Апостол Апостолов, хора от управленския му екип и кметовете на всички населени места в общината бяха гости на кмета на евроселото Георги Стефанов. Той от своя страна поздрави всички жители и гости, благодари на спонсорите на празника и на общинското ръководство, и пожела още много дълги години Черниче да празнува така весело. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)