Избрани Новини

ОФК "Пирин" стартира с 30 състезатели и нов треньор

Орлетата бяха изведени от Стефан Генов

ОФК "Пирин" стартира лятната си подготовка вчера на стадион "Христо Ботев''. Около 50 привърженика уважиха събитието, на което присъстваха и кмета на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков, както и десетки ветерани и спортни деятели.
Орлетата бяха изведени от новия старши треньор Стефан Генов. В неговия щаб влизат още помощниците Стефан Гошев, Михаил Ролев и Антон Дончев.
Тридесет състезатели бяха изведени на първо занимание. Сред тях бяха сигурните нови попълнения – Георги Аргилашки, който идва като преотстъпен от "Лудогорец" и Християн Казаков от "Добруджа". Станислав Костов също е сигурно ново попълнение, но пропусна първото занимание по лични причини. Сред новите имена бяха още Владислав Златинов, Манол Чапов, които са бивши състезатели на клуба, както и Тодор Гочев, който идва от "Нефтохимик" и Костадин Ничев от "Добруджа". Със основния състав започнаха подготовка и шест юноши на клуба – Кирил Грозданов, Марио Топузов, Петър Христов, Методи Стефанов, Димитър Митев и Асен Крушовски.
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов увери, че бюджетът на орлетата за настоящия сезон е подсигурен и възлиза на 2 000 000 лв. Основна цел на зелените остава запазване на място в първа лига, както и развитите на ДЮШ на клуба. Скоро се очаква да започне изграждането на нов тренировъчен терен в с. Падеш, като с двата, вече изградени в с. Рилци, орлетата ще разполагат с отлична база. Кандидатства се и за средства, с които ще се изгради козирка на ст. "Христо Ботев", увери още кметът Камбитов.
Старши треньорът Стефан Генов категорично обяви, че е приел поканата да води отбора с голям ентусиазъм.

"Този район е люлката на българския футбол. Тук мирише на футбол и за мен е удоволствие на поема треньорския пост. Ще разчитаме на местни футболисти, както и на новопривлечените. Доста се направи тук в последната година и мисля, че ще успеем да надградим с моя щаб.“
Подготовката на пиринци е вече осигурена, като зелените ще тренират до 30.06 в Благоевград. От 1-ви юли благоевградчани се качват на подготвителен лагер в Банско, където ще останат две седмици. Контролните мачове на тима са почти уточнени и финалният списък ще бъде обявен до дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов