Избрани Новини

В Благоевград си спомниха за легендарния треньор Веселин Темков

Бе представена книгата "100 години Темков"

Тази вечер в хоровата зала на читалище "Н.Вапцаров" в Благоевград се състоя представянето на книгата на Методи Панайотов "100 години Темков". Веселин Темков е един от най-големите треньори и преподаватели по баскетбол в България и Благоевград. Тази година на 3 юни се навършиха 100 години от рождението му. Неговият бивш студент Методи Панайотов събира документи, материали и снимки в памет на своя невероятен преподавател в Спортната академия и издава книгата. Тя беше представена от доц. Стилиян Стоянов от ЮЗУ "Н.Рилски".

Книгата е богато илюстрирана и проследява житейския и професионален път на легендарния треньор на националните отбори по баскетбол -мъже и жени, които под неговото треньорство се представят отлично на международни състезания и олимпийски игри.

Авторът Методи Панайотов през 2010г. откри в родната си къща в Бараково частен музей "Иван Т. Балабанов", посветен на видния български индустриалец и неговата книжно-мукавена фабрика. Той е автор на книгата "Ние, децата от Балабановата фабрика", изследовател на нашето минало, краевед и родолюбец и др.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)