Избрани Новини

Социалната политика е приоритет в Разлог

Общината кандидатства с проект за достъпа до медицинска помощ на хората в трансграничния регион

Ефективна социална политика означава грижа за разрешаване на всеки човешки проблем, казва кметът Красимир Герчев. Затова тя е приоритет в работата на общинската администрация. Целта е оптимално използване на средствата от Европейските фондове за решаване на обществено значими проблеми.

Винаги при изготвянето на бюджета най-важно е да се осигурят средства за нормалното функциониране на социални заведения, училища, детски градини и читалища. Правят се инвестиции за подобряване на жизнения статус на хората в неравностойно положение, за развитие на социалните услуги, за разширяване на услугата „Домашен социален патронаж". Целенасочено се работи за достъпна среда на хората с увреждания в Разлог и населените места.

Общината кандидатства с проект „Подобряване качеството и достъпа до първична здравна помощ в трансграничния регион за общности, застрашени от социално изключване", съобщава още standartnews.com. Проектът е насочен към значително увеличаване на достъпа до първична медицинска помощ на хората в трансграничния регион, със специален акцент върху бедните, възрастни и изолирани хора. През месец май кметството закупи нов автомобил, който разнася храната на над 320 потребители на Домашен социален патронаж. 37 домашни санитари и 13 детегледачи ще се грижат за 51 души с увреждания. Те са назначени по проект за подобряване достъпа до здравни и социални услуги и правото на независим живот в община Разлог.

Главната цел е предоставяне на качествени интегрирани услуги на хора с увреждания и хора в невъзможност за самообслужване.

"Социалната услуга ще се предоставя до 31 декември 2017 година. В наше лице те ще имат винаги надежден партньор. Чрез реализираните дейности по проекта ще се подобри достъпа не само до основни социални услуги, а и ще се постигне независимост и социална интеграция на лицата с увреждания и възрастните хора", казва Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)