Избрани Новини

Съдят мъж, убил четири души на Е-79

Крими

22-06-2016, 12:54

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младеж загина на пътя Разлог-Баня

Верижна катстрофа стана в Сандански

Ранил още четирима при катастрофата

Окръжна прокуратура – Благоевград изправя на подсъдимата скамейка мъж, убил на пътя четирима души, съобщава Дарик.

На 11.07.2014 г. около 16 ч. на главен път Е-79, движейки се в посока от Сандански за Благоевград, в района на „Османска чешма“, В. С. управлявал лек автомобил марка „Мерцедес Вито“.

В нарушение на установените в Закона за движението по пътищата правила водачът се движил с превишена скорост – 102 км/ч, при максимално разрешена скорост – 90 км/ч за движение извън населено място. След десен завой той загубил контрол върху управлявания от него автомобил и излязъл извън пътното платно вдясно. В резултат на това, колата ударила в задна лява част на паркиран на уширението извън пътното платно товарен автомобил марка „Рено Магнум“ и с прикачено полуремарке.

Случаят е особено тежък, тъй като В. С. по непредпазливост е причинил смъртта на четирима души от Благоевград и Самоков, както и средни и тежки телесни повреди на други четирима, които са били пирети за лечение в болница с мозъчно сътресение, контузия на белия дроб, коремна травма и други фрактури. Един от ранените мъже е получил раздробяващо счупване на осми гръден прешлен и увреждане на гръбначния мозък, в резултат на което са парализирани двата долни крайника на пострадалия.

Предстои насрочване на първото заседание по делото от Окръжния съд в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов