Избрани Новини

Община Гоце Делчев поздрави столетника Димитър Перухов

През целия си живот се е занимавал с печатарство и книговезане

Ръководството на община Гоце Делчев поздрави днес Димитър Перухов, който отбелязва своя вековен юбилей. Специален гост на тържеството на столетника бе заместник – кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев. Той връчи на юбиляра подаръци- поздравителен адрес по повод неговата 100 годишнина и почетния знак на Гоце Делчев.

"Приемете моите поздрави и благопожелания, както и тези на кмета Владимир Москов, по повод Вашия стотен рожден ден. Бъдете жив и здрав, с все така силен дух и приемете нашата благодарност за всичко, което сте правили през годините за нашия град“, с тези думи заместник – кметът Валери Сарандев връчи на столетника почетния знак на града.

"Вашият личен празник е един прекрасен повод за житейска равносметка, защото Вие сте от хората, които имате с какво да се гордеете - истински боец по дух, прекрасен занаятчия – книговезец, печатар, работил дълги години за духовното израстване на неврокопчани! Както Вашето семейство и близки, така и всички ние – жителите на град Гоце Делчев, се гордеем, че имаме съгражданин като Вас, който да бъде наш ценен наставник и будител!“, се казва в поздравителния адрес до столетника изпратен от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Димитър Перухов е роден на 22 юни 1916 година в Гоце Делчев, а родителите му са преселници от село Горно Броди. През целия си живот се е занимавал с печатарство и книговезане. Той е известен в целия район като най-добрия подвързвач на книги. Своят вековен юбилей, Димитър Перухов посрещна заедно с част от най-близките си роднини в добро здраве и прекрасно настроение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)