Избрани Новини

И тази вечер хорова музика завладя Благоевград

Гостува Хорът на слепите "Акад. Петко Стайнов"

И тази вечер хоровото изкуство завладя Благоевград. Професионалният хор на слепите "Академик Петко Стайнов" - София изнесе пред благоевградската общественост концерт, състоял се в големия салон на НЧ "Н.Вапцаров".
Хорът, с диригент Петър Матев, представи разнообразна програма от църковнославянски песнопения, произведения от български композитори и оперни хорове, които предизвикаха нестихващи аплаузи.

Преди изпълненията на софийските госпи Смесен хор "Ален мак" към читалището изпълни песни от своя репертоар. На сцената като специален гост заедно с хористите от "Ален мак" пя и любимият на благоевградчани певец Лъчезар Кацарски. Накрая двата хора запяха заедно и благодариха на вярната си публика с общи изпълнения, за да завършат с "Многая лета".

Гостите от София получиха за прекрасното си представяне цветя от д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград, от Съюза на слепите в Благоевград и от ръководството на читалище "Н.Вапцаров", както и поздравителен адрес от Министерството на културата



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов