Избрани Новини

Кулинарен базар събра пари за кучешкия приют в Благоевград

Ученици предлагаха сладкиши и други изработени от тях изделия

Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград организираха кулинарен базар за събиране на средства за безпризорни животни в града. С продажба на домашно приготвени сладкиши децата проведоха кампания “Заедно можем да намалим популацията на бездомните животни”. Инициативата в помощ на безпризорните животни се провежда за първи път в Благоевград.

Със събраните пари учениците ще подпомогнат благоевградския общински приют, който се намира в село Мощанец. Учениците се надяват да помогнат поне на няколко животни.

Йоана Димитрова, ученичка в ЕГ "Акад. Людмил Стоянов": "Искаме да използваме средствата за кастрация и ваксинация на животни, а също и за ветеринарни грижи."

Според организаторите на инициативата трябва да има повече разяснителни кампании, които да обръщат внимание на проблема с безпризорните животни.

Евгения Макдоналд служител в Американски университет в България: "Хората трябва да разберат, че за да се намали популацията на уличните кучета, трябва да има контрол, не трябва неразумно да се изхвърлят вече бивши домашни любимци."

От кметството в Благоевград казаха, че подкрепят инициативата на учениците и че бездомните животни в общинския приют се отглеждат добре и редовно се имунизират. От кметството казаха още, че събрананите средства ще бъдат използвани за кастрация на животните, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов