Избрани Новини

Осъдиха 24-годишен за хулиганство, ще положи 250 часа безвъзмезден труд

Крещял и отправял заплахи към екипа на ФСМП при МБАЛ – Кнежа и към бременна жена

По незабавно производство на Районна прокуратура – Кнежа 24-годишен мъж, извършил хулиганство е осъден на пробация  за срок от две години и шест месеца с пробационни мерки - задължителна регистрация, задължителни срещи с пробационен служител и 250 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Съдът призна Веско П.  за това че на 22.06.2016 г. в гр. Кнежа пред жилище на ул.“Р. Даскалов“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като крещял и отправял заплахи и обидни думи към екипа на ФСМП при МБАЛ – Кнежа и намиращата се в специализирания автомобил бременна жена и нанесъл удари с ръце по линейката, като счупил лявото странично огледало - престъпление по чл. чл.325, ал.1 от  НК.

На 22.06.2016 г. Веско П. бил привлечен, като обвиняем по наказателното производство за извършената кражба на вещи от майка на Г. Н. – жена с която живеел на семейни начала. Същата вечер отишъл в дома на семейството на Г. Н. в гр. Кнежа, започнал да ги обижда и заплашва, за да оттеглят подадената срещу него жалба. Поискал заедно с Г. Н. да заминат да живеят в гр. София, но тя му отказала, като му обяснила, че е бременна в четвъртия месец и не и понасят пътувания. Въпреки това обвиняемият продължил най-вулгарно да псува и заплашва обитателите на дома и се нахвърлил върху бременната жена, като я ударил в лицето и в кръста. На Г. Н. и прилошало от нанесените удари и подала сигнал на тел.112. като на място пристигнал екип на ФСМП при МБАЛ – Кнежа. Пострадалата Г. Н. била прегледана и настанена в линейката с цел транспортиране до болнично заведение. В този момент Веско П. продължавал да крещи и заплашва всички присъстващи и започнал да удря по линейката, като счупил лявото странично огледало.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд  Плевен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов