Избрани Новини

Дават пари за шест училища в Благоевградско

Ще бъдат разпределени на децата, които имат отличенуспех

Близо 23 хиляди лева ще получи Природо-математическата гимназия “Академик Сергей Корльов” в Благоевград. Допълнителни финансови средства са осигурени от Министерството на образованието и науката и се отпускат на общо 94 училища от цялата страна, които са за постигнали много добри образователни резултати.

Парите ще бъдат преведени по сметката на Математическата гимназията в Благоевград в началото на следващата учебна година и ще бъдат разпределени на децата, които имат отличен успех, като допълнителна стипендия.

Татяна Ядкова, директор на ПМГ ”Акад. Л. Стоянов”: "Ще се прибавят тези пари и ще има по-голям диапазон, обхванати ученици, които ще получат стипендии”.

Отличниците в Математическата гимназия училище получават месечна стипендия от 50 лева.

Татяна Ядкова, директор на ПМГ ”Акад. Л. Стоянов”: "Ние общо взето сме взели решение стипендиите да бъдат не 10 или 20 лева, както в някои училища и да даваме на голям брой, а да бъдат по 50 лева и да бъдат за по-малко ученици.”

Допълнителни финансови средства за стипендии Министерството на образованието ще отпусне и на Езиковата гимназия в Благоевград, както и на други 4 училища в областта в градовете Разлог, Гоце Делчев, Сандански и Петрич, съобщи БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)