Избрани Новини

Звездите на театъра греят в Разлог последна вечер

Представиха пред разложката публика най-добрите постижения на българския театър

Тази вечер завършва театралният фестивал "Звездите на театъра" в Разлог. 7 топ постановки с множество награди и знаменити творци в 7 вечери представиха пред разложката публика най-добрите постижения на българския театър. За пета поредна година програмата на фестивала бе дело на Нона Йотова и драматурга на Народен театър „Иван Вазов“  Роза Радичкова.
В афиша на театралните празници „Звездите на театъра” бяха включени спектакли с доказан успех и с полученото признание на публика и експерти, което ги прави значимо културно събитие не само за Разлог, но и за страната.
В последната фестивална вечер може да се види „Тайната вечеря на Дякона Левски“ на театър "Българска армия". „Ще разберете, че не сте се променили - пише Кристина Караколева - 500-те години са в нас и по-лошото – че ние сме в тях. Но противно на Апостоловото твърдение, времето нас не ни е обърнало все още. Още пет пъти по толкова няма да стигнат докато не се изродим, смесим или изчезнем, защото някак ДНК-то ни е робски програмирано. ... Ха-ха, тия актьори ме заразиха със смелите си заявки. Да играеш Левски? Да пишеш за Левски? Втурвай се под бесилото им. Ще гледаш сеир. Отиваш ли? Народе????“
Автор на пиесата е великият Стефан Цанев, режисьор – великият Асен Шопов, с плеяда звезди като Веселин Калановски, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян,Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков,Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов