Избрани Новини

Кулинарно приключение си спретнаха ученици

Посетиха една от водещите кулинарни академии в страната - Академия HRC.

Учениците от ПГССТ „Алеко Константинов“ в Банско отбелязаха края на учебната година с посещение до една от водещите кулинарни академии в страната - Академия HRC. Пътуването се осъществи след любезната покана от страна на домакините за участие в Деня на отворените врати. Младежите останаха очаровани от цялостната организация на събитието.

Гостуването започна с разглеждане на учебната база на новопостроената сграда на академията, а  след това учениците имаха възможност да усвоят тънкостите на готвенето от шеф-инструктор.

Николай Колчев, ученик от 11а клас, сподели: „Най-интересната част от гостуването за мен беше възможността да застанем рамо до рамо с водещи майстори-готвачи и, макар за кратко, да бъдем част от този чудесен екип. Всички имахме възможност да се впуснем в кулинарно приключение, организирано от Академия HRC. Всеки един от нас се стараеше да спази инструкциите и да демонстрира уменията си, чувствахме се като истински професионалисти. Приготвихме вкусни сладкиши, които опаковахме в красиви кутии. Обещахме си, че се върнем отново тук, в царството на кулинарните вълшебства, за да станем истински майстори-готвачи.“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов