Избрани Новини

Инцидентът с падналото на въжения парк момиче не е заради скъсани съоръжения

Детето е получило кръвоизлив и е транспортирано в "Пирогов“

Инцидентът със седемгодишното момиче, което е паднало от въжените съоръжения край благоевградския парк Бачиново, е станал в ранния следобед.

Инструкторите са оказали първа помощ на детето, което е паднало от два метра височина, каза днес гл.инспектор Кирил Манов,  началник на звено „Сигурност и обществен ред“ в община Благоевград, предаде БНР.

 По думите му, инцидентът е станал при опит на малкото момиче да се закачи с предпазния колан. От падането детето е получило кръвоизлив и е транспортирано в болница „Пирогов“. Няма опасност за живота му. „Въженият парк е в изправност, проблема не е в първи, втори , трети кръг скъсани въжета. Инструкторите са били четирима. Единият от тях се е обучавал.“

По регламент трябва да са шест. „Това са определя от големината на въжения парк, нашият попада в категория шест-седем, като седмият е подготвеният да замества.“

 През почивните дни за безопасността на децата, ползващи въжения парк, ще има ангажирани служители от звеното „Сигурност и обществен ред“, заяви Кирил Манов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов