Избрани Новини

Творбите на Георги Ковачев говорят от отвъдното

Изложбата на благоевградския творец беше открита днес

Изложба в памет на благоевградския художник Георги Ковачев беше открита в Градската художествена галерия в Благоевград. Датата съвпада с навършването на 1 година от смъртта на твореца. Експозицията се състои от 48 платна и шест пластики, които обхващат творчеството на художника от 80-те години до 2015 г. Тя ще остане в Градската художествена галерия до 20 юли. Изложбата се организира от семейството и близките на покойния творец с подкрепата на Община Благоевград.  Експозицията е отворена за всеки, който желае да се докосне до творбите на Георги Ковачев.

Георги Ковачев е сред най-изявените художници на Благоевград и е носител на множество награди. Неговото творчество е колоритно и променящо се във времето. Картините на художника са тясно свързани с родното му място – Благоевград.

Изложбата беше открита от директора на галерията Иван Милушев и изкуствоведа доц. Борис Данаилов в присъствие на съпругата на Жоро Ковачев Александра и синовете му Александър и Пламен, художник като баща си. Творбите са изложени в двете зали на галерията, като в малката са нарисуваните от художника малко преди смъртта му.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)