Избрани Новини

Неврокопският митрополит Серафим освещава нов храм

Намира се в подножието на "Събиците“ в Разлог

Високо в планината, до най-красивата хижа на България – „Яворов” за кратко време израсна малък параклис „Вси светии”. Новият храм на Разлог ще бъде осветен днес от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници от Разлог.
Всичко в храма - от труда на строителите до кръста е дарение. Той е построен от много хора, планинари, строители, ковачи, институции и фирми, жители на община Разлог. Иконите са осветени в българската светиня Атонския манастир.
„Храмът в подножието на природното чудо „Събиците” обедини много хора и институции, на които искрено благодаря“ – сподели кметът Красимир Герчев. „Помним поговорката, че сърце, което дарява, не остарява, а ръка, която дава, не обеднява и дано богатството на духа на хората от Разлог е винаги жив. Имаме вече параклис високо в планината, където можем да запалим свещица и се помолим за повече милост и доброта“ - допълни той.
Днес в събота от 12 часа Неврокопският Серафим ще отслужи празнична литургия за здравето и благоденствието на всички жители и гости на община Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов