Избрани Новини

Театралният фестивал в Банско продължава

Община Банско е направила селекция от най-доброто в театралния афиш през годината

Трети ден продължават Летните театрални празници „На публиката с любов” - Банско 2016. Местата в салона на читалище „Никола Вапцаров” са запълнени. И тази година организаторът Община Банско е направила селекция от най-доброто в театралния афиш през годината. Театър „Българска армия” откри форума с класиката от Оскар Уайлд, „Колко е важно да бъдеш сериозен”. Вчера гледахме “Амадеус” по Питър Шафър. Това бе втората гостуваща постановка на един от най-добрите режисьори в последно време Бойко Илиев. Иван Юруков се превъплъти в ролята на младия Моцарт. Неговият съперник и зъл гений Салиери беше Георги Кадурин. В останалите роли бяха Мариус Донкин и Мариана Миланова.

Още една комедия е част от афиша – „Брак по принуда” от Молиер гостува в Банско под преработката на проф. Пламен Марков. Постановката се съсредоточава върху фарсовете „Брак по принуда” и „Рогоносец без рога”, доразвивайки чувството за хумор, характерно за времето на Молиер. Впрочем не само за него. Молиеровите фарсове, в които лесно може да се открият аналози с днешния ден, често въздействат като съвременни ситуационни комедии, така че зрителят със сигурност ще се забавлява. Спектакъла ще видим тази вечер

Детската аудитория не е забравена и тази година. Който иска да види Рапунцел на живо, а не само като анимационна екранизация на Дисни, ще може да го направи на 4 юли от 10:30 ч. Спектакълът е създаден по едноименната приказка на братя Грим, любима на поколения деца, израснали с нейните послания за правото на свободен избор и силата на любовта!

Втората режисьорска продукция на Асен Блатечки – комедията „Опасно за живота” ще закрие празниците на 7 юли, като местата вече са ограничени. Стефан Иванов, Невена Бозукова – Неве, Милена Маркова – Маца и Асен Лозанов партнират на Блатечки, за да сътворят история за параноя, за онези неслучайни случайности, които определят живота ни, посолени от горе до долу с много искрен смях. Дългоочакваният момент настъпва.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов