Избрани Новини

Новото поколение акробати показа класа в Благоевград (снимки)

Днес е финалният ден

Вчера в зала “Скаптопара” завърши Държавният индивидуален и отборен шампионат по акробатика при най-малките акробати – момичета и момчета 6-8 и 9-11 години. Още в началото на квалификациите стана ясно, че тази година има много силна конкуренция за медалите при децата. Много от клубовете дойдоха с нови отбори, водени от млади амбициозни треньори. Бургаските клубове, които на миналогодишния държавен шампионат окупираха върха при момчетата и момичетата 6-8 и 9-11 години, дойдоха в Благоевград  с амбиция да повторят успеха си. Всички клубове заложиха на силни съчетания с оригинална хореография и чисто изпълнение на акробатичните упражнения.

След сутрешните квалификации в групите момичета и момчета 6-8 години и момичета и момчета 9-11 години, на финалите отидоха отборите на бургаските клубове КСА Бургас, КСА “Нефтохимик 2011” и новият КСА “Акро Джъмп” Бургас, който за първа година идва на шампионата с отбор. Техни сериозни съперници за медалите бяха КСА “Орел” Айтос, СК “Светкавица” Търговище, КСА ЦСКА, СКА “Акро Тамп”  София  и КСА “Балкан” Ботевград.

Държавният индивидуален шампионат по акробатика в Благоевград очертава оптимистична тенденция на развитие в клубовете – много нови и качествени акробати, пред които е открит пътят към елитния спорт.

Днес са финалите на първенството. В последния ден е състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов