Избрани Новини

Допълнителни приходи има за Дупница от спортен комплекс "Бончук"

Постъпленията ще идват от наем на съоръжението

Община Дупница ще има допълнителни приходи от отдадения вече под наем спортен комплекс „Бончук“. Това става ясно от определените такси за ползване на съоражението, залегнали в проект за изменение в Наредбата за определянето на местните такси и цени на услуги и администрирането им от Община Дупница. Наредбата ще бъде разгледана на сесия на местния парламент.

В проекта е записано, че са предвидени такси и за ползване на стадион "Бончук", като е използван диференциран подход при определяне на таксите, с цел да се осигури възможност да бъде ползвано съоръжението от местни и външни спортни организации и едновременно с това да се осигури поддръжката. Определените такси са следните:

-закрити помещения за 1 футболна среща 100 лв.;

-терен за една футболна среща 500 лв.;

-терен и закрити помещения за непрофесионлни отбори 600 лв. за 1 футболна среща 150 лв. за 1 час;

-терен и закрити помещения за професионални отбори 1200 лв. за една футболна среща;

-за културни и развлекателни прояви 10 000 лв. за 1 ден депозит;

Припомняме, че на последната сесия на Общински съвет от 24.06.2016 година единодушно бе гласувано стадион „Бончук“ да се отдаде под наем за 10-години на ФК „Марек1915“, като клубът се обвързва не само с плащането на наем, но и с това през тези години отборът да се подвизава в първенства администрирани от БФС. От Общинска азминистрация поясниха, че в договорът между ФК"Марек 1915" и Община Дупница ще бъде заложена клауза, съгласно която Община Дупница ще има право да отдава под наем за определен брой часове или ден стадион "Бончук" при интерес за концерти, лагери на други отбори и всякакви мероприятия от голям мащаб. Това е вече коментирано с ръководството на "Марек", като при всеки заявен интерес ще бъде съгласувано с отбора, за да не пречи на спортно-състезателния им календар, информира zadupnitsa.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов