Избрани Новини

Деветокласници украсиха читалище с изложба на илюстрации на народни приказки

Мисия Пловдив

04-07-2016, 10:08

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В духа на дългогодишното партньорство между едно от най-уважаваните пловдивски читалища „Алеко Константинов“ (бул.“6 септември“№160) и Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ беше организирана четвъртата за тази учебна година, изложба на възпитаници на училището.

В залите на читалището, преподавателят по история на изкуството в гимназията Диана Папазова откри експозиция с картини на ученици от 9 клас, рисувани в рамките на програма „Успех“. Повечето творби представляват илюстрации по български народни приказки. При създаването им, младите художници са били напътствани от преподавателя си Кети Георгиева. Изложбата ще бъде достъпна за публика до края на лятото.

Старт на партньорството с читалище „Алеко Константинов“ през приключилата 2015/2016 учебна година поставиха осмокласниците с изложбата си „Моят първи пленер“, която откриха през есента на 2015 г. Сътрудничеството между художественото училище и читалището цели да се насърчават ранните изяви пред публика на изграждащите се млади творци. Само след 5 месеца, Националната художествена гимназия ще чества 120 години от рождението на своя патрон - художника Цанко Лавренов и 40 години от основаването на училището.

Изложбата с дипломните работи на абитуриентите от специалностите живопис, стенопис, иконопис и рекламна графика, които се дипломираха успешно съвсем скоро, все още може да бъде разгледана в Дома на културата „Борис Христов“, фоайе ет.2 до 23 юли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов