Избрани Новини

Санират още два блока в Петрич

Така одобрените за енергийно обновяване сгради става 15

Процедури за избор на изпълнители по строителството ще се открият през седмицата за бл. №3 на ул. „Димитър Гощанов” и за бл. №18 в ж.к. „Самуил”. Така общият брой на блоковете, които ще бъдат реновирани изцяло със средства от държавата в град Петрич става 15 с общо 24 входа, съобщиха от общината.

В момента е в ход процедурата за инженеринг по седем обособени позиции, по която ще се определят изпълнители за строително-монтажните работи и проектирането.

"Има голям интерес както от местни, така и от външни строителни фирми, които искат да санират блоковете в Петрич”, посочи зам.-кметът Минка Салагьорова. По темата тя допълни, че общината е защитила и заложила в Инвестиционната си програма по ОП „Региони в растеж” възможност за участие на многофамилните сгради, които не са били допустими по Националната програма за енергийна ефективност.

"Собствениците ще могат да кандидатстват за цялостно саниране и да бъдат включени. Това е много важно, защото в Петрич има сгради, които не отговаряха на критериите за включване в националната програма за енергийна ефективност”, обобщи Салагьорова.

Общината продължава да подкрепя гражданите и за създаването на нови сдружения, за да е възможно включване за финансиране през следващата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов