Избрани Новини

Съдят продавачка, откраднала пари и стоки от магазин

Крими

06-07-2016, 14:38

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Съучастници и били двама непълнолетни

Районна прокуратура – Велико Търново  внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишна продавачка за присвояване и кражба на пари и стоки от магазин. Обвинението срещу Стефани С. е затова, че за времето от 09 до 10.04.2015 г., в гр. Велико Търново, в хранителен магазин, като извършител, в съучастие с непълнолетните К. Т. и М. К, откраднали 125  кутии цигари различни марки, шест  пакета тютюн и две кутии  пурети на обща стойност 606  лева,  204  броя  лотарийни билети от различни игри за 373 лева и 230 лева оборотни пари - общо стоки и пари на стойност 1209 лева, собственост на „А-Стоп” ЕООД. Стефани присвоила и  сумата от 671,40 лева неотчетени и отчетени оборотни средства.

Обвиняемата  работела в хранителен магазин като продавач. На 09.04.2015 г. застъпила на работа около 19.00 часа, като приела от предната смяна  наличните в магазина стоки, оборотни пари и лотарийни билети. От продажби на стоки същата вечер обвиняемата събрала 180 лева. В магазина имало и 291,40 лева от продажби през деня и 380  лева от продажби на лотарийни билети.

  Около 20:00 часа  в магазина дошъл К.Т., с когото обвиняемата  поддържала приятелски отношения. Той й  предложил да откраднат парите, цигари и лотарийни билети. Двамата решили да привлекат и М. К., който да им помогне със съвети относно възможността да избегнат видеонаблюдението в магазина, както и да им съдейства при изнасянето на парите и стоките. Обвиняемата отишла в сервизното помещение и оттам взела и прибрала в себе си парите, събрала в найлонов чувал от рафтовете в магазина кутии цигари, и пакети тютюн,  взела от касата  наличните пари. От своя страна  К.Т. и М.К. взели лотарийните билети. Всички вещи и пари тримата изнесли от магазина, а по-късно ги поделели помежду си.

 По отношение на двамата непълнолетни е сезирана мастната комисия за борба срещу противообщестевните прояви на малолетни и непълнолетни за образуване на възпитателно дело.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов