Избрани Новини

Осъдиха двама, укрили крадени автомобили за 60 бона

Крими

07-07-2016, 15:39

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Складът им бил в габровско село

Двама мъже са осъдени за вещно укривателство на пет откраднати автомобили на обща стойност 60 890 лв. Еди4ният от автомобилите е собственост на Община Габрово и бил предоставен  на “Дневен център за деца и младежи с увреждания”

Мартин М. е осъден на четири  години лишаване от свобода  при строг режим и глоба в размер на 6 000 лв., като съдът е привел в изпълнение и предишна условна присъда от 7 месеца лишаване от свобода. На  подсъдимият Иван Т.  е наложено наказание две години  лишаване, което е отложено за изпитателен срок от четири години. 

Двамата подсъдими  са признати за виновни и осъдени за това, че през периода 15.03. – 04.11.2014 г., при условията на продължавано престъпление и в съучастие, укрили пет леки автомобила - ”Опел Корса”, ”Мерцедес Вито”, ”Мерцедес Спринтер”, собственост на Община Габрово, ”Форд Маверик” и ”БМВ Х5”, всички на обща стойност 60 890 лв.

Кражбите на автомобилите били извършени от  неустановено лице, което ги предавало на обвиняемите. Двамата ги откарвали в двора на къща в с.Мичковци, общ.Габрово, сваляли регистрационните табели и продавали автомобила или го разглобявали и търгували на части.

Иван Т. е признат за виновен и за това, че в с.Мичковци, общ.Габрово и в гр.Габроводържал огнестрелно оръжие и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Габрово.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов