Избрани Новини

Отпуск на адвокат отложи мярката на ало-измамниците от Ветово

Те мамели по телефона възрастни хора от Разлог и Банско

Платен годишен отпуск на адвоката Тодор Кузманов отложи мярката срещу телефонните измамници, вършеели в Банско и Разлог, пише imitli.info. Районният съд в Разлог постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” за четиримата телефонни измамници,  всичките от русенското село Ветово. Зад решетките остават Димитър Атанасов, Мартин Илиев, Димитър Петров и Васил Василев. Двама от тях, защитавани от адвокат Кузманов, поискаха да си дойде техният си защитник и тогава да се гледа мярката им. Защитата на двама от тях, в лицето на благоевградския адвокат Мария Георгиева, коментира, че по наказателното дело не са събирани доказателства от датата на задържането им. Няма и данни, че именно четиримата са извършителите на деянието.
Припомняме, че на всички са повдигнати обвинения по няколко досъдебни производства за извършени от тях измами. Те мамели по телефона възрастни хора от Разлог и Банско, от които получавали парични средства под различен предлог. 
Само за два дни мошениците са въвели в заблуждение няколко лица и по престъпен начин получили сумата от 9000 лева.
На възрастна жена от Разлог един от бандата се представил за нейния зет Сашко. Мъжът обяснил, че се нуждае от 1000 лв. за заплащане на капаро за закупени радиатори. Същия ден по подобен начин била измамена и друга баба от града, на която се обадил „братовчед“, нуждаещ се от 1000 лв. за освобождаване на задържани на митницата радиатори.
На следващия ден в Банско жертва на наглите измамници станала пенсионерка, която получила телефонно обаждане от „неин познат от Македония“, който поискал парична сума от 2000 лв. за плащане на капаро за доставяне от магазин „Зора“ на 6 радиатора. Няколко часа по-късно в Разлог с 5000 лв. била излъгана баба, която след обаждане от мъж, представил се като „неин роднина Васко от гр. Ракитово“, предала на лице с имена Николай Николов исканата сума за заплащане отново на радиатори от негово име.
В хода на проведените разследвания са събрани гласни, писмени, веществени доказателства и са разпитани множество свидетели. Иззети са мобилните телефони и СИМ-картите на престъпната група, с които са извършени престъпленията. Разпитани са и полицейските служители, провели оперативна беседа с обвиняемите лица и пред които са направени пълни самопризнания.
Те неколкократно са осъждани за престъпления против собствеността, като им е било налагано ефективно наказание „Лишаване от свобода”.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов