Избрани Новини

Падналото от кростренжор момченце от Сандански е в съзнание

Няма непосредствена опасност за живота му към момента

Осемгодишният Даниел от Сандански, който пострада в парка на курортния град, докато си играел на кростренажор, е в съзнание, контактен е и няма непосредствена опасност за живота му към момента, каза Мария Пойрязова от пресцентъра на "Пирогов", информира struma.bg.

Както писахме, при нелепия инцидент детето си удари лошо главата и след направените му медицински изследвания специалистите от МБАЛ - Сандански констатираха, че има счупване на черепа и го преведоха за лечение с линейка и реанимационен екип в детска неврохирургия в „Пирогов”. Той ще бъде лекуван с медикаменти, без оперативна интервенция.  
Потърсен за коментар по случая, кметът на Сандански Кирил Котев каза: "Доколкото съм запознат с нормативната уредба, не сме длъжни да има инструктор или охранител на тази спортна площадка, защото тя е открита. 100% гаранция никой не може да даде, че няма да се случи нещо, дори и да има охранител. Ние сме длъжни обаче да направим всичко възможно да не се случват подобни инциденти. Вече тече проверка по случая, за да се установи дали съоръженията са достатъчно обезопасени за децата”, каза К. Котев.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов