Избрани Новини

Спасиха турист в Рила планина

Акцията бе на Планинската спасителна служба - Благевград

Турист пострада вчера при преход от хижа „Иван Вазов“ към Рилския манастир. Той беше спасен от отряд на Планинска спасителна служба - Благевград. За успешната си акция по свалянето на пострадалия мъж до Рилския манастир съобщиха спасителите на страницата си във Фейсбук. Ето какво разказват: "На 8.07.2016г. получихме сигнал за пострадал турист. При придвижване от хижа "Иван Вазов" към Рилския манастир турист, обут с летни маратонки, се подхлъзнал при слизане по пътеката под връх Баучер. Наранен беше глезенът на десния му крак и не можеше да продължи да се придвижва сам. Шест човека от отряда го транспортирахме до Рилския манастир, а оттам в лечебно заведение в София", съобщават спасителите.
"Не забравяйте, че добрата екипировка е не само по-удобна, но и по-безопасна, когато е подбрана според спорта или дейността, които упражняваме.
Планинската застраховка също прави престоя на туристите в планината по-спокоен, защото никой не е предпазен на 100 процента от непредвидени инциденти", съветват планинските спасители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов