Избрани Новини

Конкурс за кратко име на Българо-швейцарската програма за социално включване на роми и други уязвими групи

Новините

11-07-2016, 11:05

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Екипът на Програмата за социално включване на роми и други уязвими групи, финансирана от българо-швейцарската програма за сътрудничество, обявява конкурс за кратко име на Програмата.

Програмата, която се изпълнява до 2019 година, залага на два ключови фактора: образованието и здравето. Четири големи общински центрове - Бургас, Монтана, Русе, Сливен, към които предстои да се включат Пловдив и Шумен, изпълняват интегрирани проекти съвместно с местни партньори.
Програмата е насочена към ромски и други деца в ранна възраст (3-10), като целта е да се увеличат шансовете им за включването в системата на образованието, а по-късно и на пазара на труда. Специално внимание се обръща на младите ромски жени и семейства, за да се подобри достъпът им до медицинско обслужване и да се повиши осведомеността им относно здравната профилактика и контрола на раждаемостта. Финансират се различни дейности, свързани с образованието и здравеопазването, както и изграждане или ремонт на детски градини, начални училища и медицински центрове. Общата стойност на Програмата е 8 088 500 швейцарски франка, като швейцарският принос е 6 920 000 швейцарски франка. Основният партньор на Програмата е Министерството на труда и социалната политика, министерствата на образованието и здравеопазването допринасят освен със съфинансиране още с експертиза и разработване на политики. Трите министерство осигуряват общо 15 процента съфинансиране. Вижте повече на фейсбук страницата на Програмата.
Краткото име на Програмата трябва да е разбираемо, ясно и позитивно; да дава представа за същността й; да носи информация за насочеността й към решаването на два важни проблема в социалното включване на роми и други уязвими групи: образование и здравеопазване; да е уникално и разпознаваемо на български и английски.
Най-доброто предложение ще получи награда от 100 лева. Предложенията ще бъдат оценени от Звеното за управление на Програмата, партньорите и Швейцарския офис за сътрудничество.
Срокът за подаването на предложенията е 20 юли 2016.
Предложенията се изпращат на Ива Тончева, експерт по ПР и комуникации в Програмата: iva.tontcheva@taofes.eu.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов