Избрани Новини

Хлапета оцеляват в дивата природа на 27 км от Благоевград

Туризъм

11-07-2016, 16:09

Снимка:

ajgidik.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Учиха се на различни полезни умения

Незабравимо и изпълнено с приключения е училището по планинарство само на 27 км от Благоевград, съобщава agencia.bg. В близост до биосферния резерват "Парангалица" в хижа "Бодрост", децата се откъсват от компютрите за седмица, наслаждават се на природните красоти и се потопяват в приказния свят на приключенията. Придвижване в трудни терени, връзване на възли, работа с карта и компас и движение по маркировки, строене на биваци, палене на огън безопасно, скално катерене и начини за оцеляване в дивата природа бяха само част от преживяванията, подготвени за хлапетата. Освен това в лагера малчуганите научават важни неща за правилното хранене и здравословния начин на живот.
Творчество с дърво, хартия, камък и стъкло, защото изкуството не познава граници, показаха всеотдайните преподаватели. Децата се научават да бъдат отговорни, самостоятелни и сплотени, като създават най-добрите отбори. 
Планинското училище  се организира от туристическо дружество „Айгидик”. Срещу 360 лв. за 8 дни родителите вместо да са угрижени с какво да запълнят свободните часове на децата си, може да ги потопят в приказния свят на приключенията.
Програмите са предназначени за деца от 7 до 12 години и се провеждат на 3 смени в хижите Бодрост, Еколенд и Македония, като първата смяна тази година започва от 31 юли.
Курсът по планинарство е поверен на дипломирани планински водачи и инструктори, планински спасители и алпинисти.
Училището по планинарство има вече петгодишен опит, в който сигурността за участниците и тяхната безопасност са на първо място. 
В лагера още  може да се научат важни неща за правилното хранене и здравословния начин на живот. Творчество с дърво, хартия, камък и стъкло, защото изкуството не познава граници.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов